Паркування в Нью Йорку, частина 2

Платне паркування

Отже, як я і обіцяв, пишу другу частину розповіді про паркування в Нью Йорку. В першій частині я майже не згадував про варіанти платного паркування. А така можливість є в мене майже біля будинку. На декількох “головних” вулицях мого району (авеню), де знаходяться більшість барів-ресторанів-магазинів паркування є платним. Воно коштує $0.25 за 15 хвилин. Максимум часу на який можна запаркувати машину - 2 години і це буде коштувати $2. Максимальний час паркування введений спеціально щоб створити незручності для людей що готові заплатити $10.50 за 10.5 годин паркування і залишити машину на весь день. Тому навіть якщо ви і хочете щоб ваша машина стояла там з ранку до вечора - доведеться кожних дві години бігати до паркомату і оплачувати паркування на наступні дві години. Паркомати (munimeters) вигядають ось так:

Зверху на кожному з них є сонячна панель, паркоматам достатньо звичайного денного світла щоб заряджати внутрішню батарею. Відколи перейшли на паркомати цього типу їх встановлювати стало значно легше, адже більше не треба підводити електромережу під землею. Заплатити тут можна копійками або кредитною карткою. Автомат видає чек, який слід залишити на видному місці на панелі автомобіля. Отже, на авеню в моєму районі висять ось такі знаки, (див. фото вище), і вони означають:

  • з 8:30 до 19:00 кожного дня крім неділі паркування платне, можна заплатити максимум за 2 години
  • з 8:00 до 8:30 кожного дня крім неділі тут прибирають вулицю
  • з 19:00 до 8:00 кожного дня, а також щонеділі протягом всього дня - безкоштовно.
Деколи, якщо я приїжджаю додому пізно ввечері, коли знайти місце значно важче ніж вдень, то можна залишити машину на авеню (що також не завжди легко), але до 8 ранку її треба буде звідти забрати і знайти безкоштовне місце.

Все що я писав про свій район стосується всього Нью Йорка, в Мангеттені з паркуванням дещо складніше: місць де можна запаркувати машину безкоштовно набагато менше, паркування на “мітері” коштує дорожче, є багато вулиць де паркомати стоять, але паркуватися там можна лише машинам з “комерційними” номерними знаками і взагалі тут машин в рази більше, тому знайти вільне місце навіть на платній парковці з паркоматом не завжди легко. Ціни в Мангеттені такі: 1 год $4, 2 год - $9, 3 год - $15 (на деяких вулицях можна паркуватися на 3 години, а не на звичних 2).

Є ще один варіант - це підземні паркінги або відкриті площадки для паркування, які часто можуть бути багатоповерховими:

На таку багатоповерхову парковку заїжджає одна машина, її піднімають вище, потім інша, обидві машини піднімають ще вище і так далі. Виїжджати з парковки так само, тільки в зворотньому порядку. Коли на цій чудо-парковці залишаєте машину - вас запитують коли плануєте їхати і стараються запаркувати вас так, щоб при виїзді не треба було робити багато рухів з перепаркуванням. Одного разу, коли я брав в оренду машину вона була запаркована на 3 поверсі. Довелося спочатку виїжджати двома нижніми машинами поки дістали мою. Звичайно ж, всі ці дії роблять працівники парковки, я їм лише залишаю машину і ключі - а вони її десь і якось паркують.
Коштує таке паркування (як і в підземному паркінгу) близько $49 в день (зазвичай за 10-12 годин). Тому, якби я приїжджав зранку на роботу і залишав машину навіть на годин 8 - все одно довелось би заплатити цю ціну. Ось приклад тарифів на одній з таких парковок. Вони зазвичай мало відрізняються від місця до місця і можуть бути дешевшими хіба в віддаленіших і менш популярних місцях Мангеттена.

Отже, місяць паркування в Мангеттені буде коштувати $595 доларів ($502.64 за паркування + додатково 18.375% податок на паркування, введений містом Нью Йорк). Безкоштовне місце парковки на вулиці знайти можна, але це в рази складніше, ніж в моєму районі. Не можу позаздрити людям які там живуть і хочуть мати власне авто але не хочуть платити 500+ доларів за платний паркінг. Можливо, саме тому серез моїх знайомих що там живуть ніхто не має свого авто.

Чому я не їжджу машиною на роботу?

Як і обіцяв - напишу чому за майже 5 років я всього два чи три рази їхав машиною на роботу. Одна з головних причин - ціна парковки, про яку я вже писав вище.
Але навіть якщо б я був згоден платити таку суму щодня - по відстані мені не дуже і далеко до Мангеттена, але бажаючих туди доїхати також не мало. Якщо їхати туди машиною то є три варіанти:

  • їхати безкоштовною дорогою, через один з мостів з Брукліна в Мангеттен. Варіант дешевий але довгий. Машин дуже багато і рухаються вони повільно. Сам не перевіряв, але не думаю що вдалося б доїхати швидше ніж за 1-1.5 години (біля 15 км)
  • їхати через платний тунель що з’єднує Бруклін та нижню частину Мангеттена і проходить під East River (колись він називався Battery Tunnel, зараз його перейменували в Hugh L. Carey Tunnel на честь Hugh Carey, 51-го губернатора Нью Йорка). Це скорочує відстань до 10 км, але вартість тунелю $5.54 в кожну сторону. Ціна при умові що в вас є E-ZPass - спеціальний апарат через який автоматично змінаються гроші з вашої кредитки при проїзді, якщо платити готівкою то проїзд буде коштувати $8.00 в кожну сторону. Тобто це ще +$11 в день до ціни паркування. Інша проблема - хоч в тунелі машин і менше ніж на мостах (бо проїзд платний) але до нього ще треба доїхати по “тягнучках”. Оцінюю відстань до роботи цим маршрутом в 45 хв
  • найшвидший варіант - майже біля мого будинку можна виїхати на експрес лінію і за 5 хв доїхати нею до самого тунелю. Тільки тут проблема що цією лінією можуть їхати тільки автобуси, машини таксі в яких є як мінімум один пасажир (доречі, таксі без пробок буде коштувати $40-$60), електрокари, гібриди типу пріусів або звичайні машини в яких сидить троє або більше людей. Так місто заоохочує до зменшення забруднення навколишнього середовища - або їдьте машиною яка екологічно чистіша або підвозіть інших людей. На виїзді з експрес лінії в тунель завжди стоїть машина з поліцейськими яка не дасть “проскочити”. Ну і в цьому випадку нікуди не дінеться платня за проїзд тунелем. Дорога на роботу таким маршрутом (якщо в мене будуть “попутчики”) займе біля 30 хвилин.

Тому мій вибір - метро, або як кажуть в Нью Йорку “Subway”. Це займає близько 40-50 хвилин (залежно скільки доводиться чекати на пересадку з однієї лінії метро на іншу). Коштує це всього $2.75 за проїзд в одну сторону. Це трішки повільніше ніж машиною через тунель, але не треба думати про те як запаркуватися чи платити шалені гроші за паркування. Ну і ще мені не треба шукати знайомих які були б не проти поїхати зі мною щоб я мав право їхати експрес лінією :)

Як виглядає вулиця на якій сьогодні прибирають дорогу

Сьогодні йшов на роботу якраз в час коли їхала машина що прибирає вулиці. Приблизно так виглядає сторона сторона вулиці де сьогодні прибирають і всі (ну або майже всі…) машини звідти поїхали:

Сліди від машини що прибирає ще не встигли висохнути. Щоб ви не сумнівалися що порушиники які не переставили машини покарані - ось вам фотографія Мерседеса з іншого ракурсу, де можна побачити помаранчевий конверт зі штрафом :)

Ось ще одна вулиця, на якій сьогодні прибирають:

Тут інша цікава річ - багато хто робить так званий “double parking”, тобто забирає машину з сторони де прибирають і ставить її на іншу сторону в другий ряд. В Нью Йорку це незаконно, і на офіційному сайті м. Нью Йорк про це чітко написано, що навіть в день прибирання цього робити не можна. Але в більшості випадків поліція за це не штрафує. Я так машини не ризикував залишати ще жодного разу (і відповідь на питання, що напевно виникло - так, біла машина на дальньому плані також має “тікет”).

На завершення

В 2013 році м. Нью Йорк заробило $550 мільйонів на штрафах за парковку. Близько 20-30% з цієї суми заплатять компанії що займаються доставкою товарів - FedEx та UPS

Минулий пост викликав велику цікавість в багатьох людей, я отримав багато відгуків щодо блогу. І це надає мені стимул писати ще щось. В мене вже є величезний список тем, про які збираюся написати, серед них - пенсійне забезпечення в США, медичне страхування в США, податки, про велодоріжки і місця для відпочинку в Нью Йорку, про парки та дитячі майданчики Нью Йорка, про те, як тут відбувається пошук квартири і багато іншого. Завжди радий почути ваші коментарі чи відгуки, або дізнатися що ще вас цікавить :)

Як то кажуть “stay tuned”, далі буде.